πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Και ο Χίτλερ με εκλογές βγήκε!!!


του Γιώργου Δελαστίκ


Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται στις 30 Ιανουαρίου από την εκλογή του Αδόλφου Χίτλερ στην καγκελαρία, όπως μας θύμισε ο Fritz Lustig σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ήταν όπως λέει και ο ίδιος το αποτέλεσμα της δεξιάς στροφής που είχε πραγματοποιήσει η συντηρητική παράταξη συνεργαζόμενη με την άκρα δεξιά.
Θα συμπληρώναμε απλώς μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια: Ο Χίτλερ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με την ομιλία του στις 27 Ιανουαρίου του 1932 στο κλαμπ του Συνδέσμου Βιομηχάνων του Ντίσελντορφ.
Κανένα ναζιστικό και φασιστικό κόμμα του 20ου αιώνα δεν κατάφερε να έρθει στην εξουσία χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των οικονομικών ελίτ αλλά και την ανοχή του πολιτικού κέντρου, το οποίο όπως συνέβη και στη Γερμανία του μεσοπολέμου, είχε ως προτεραιότητα να καταπνίξει με κάθε τρόπο την Αριστερά – πάντα με πρόσχημα ότι μάχεται τα «άκρα».
Προτείνουμε γι’ αυτό το λόγο την εκπομπή του Infowar για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία μέσα από τα μάτια του Βρετανού ιστορικού Έρικ Χομπσμπάουμ.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου