πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Δυο ή τρία πράγματα που ξέρω γι αυτήν (1966) του Ζαν Λύκ Γκοντάρ ..Κινηματογραφική Λέσχη Κέντρου Αθήνας (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια) | Κυριακή 17.2.2013, 18.00 
|ελεύθερη είσοδος. 
Εισήγηση-Σχολιασμός-Ανάλυση-Συντονισμός συζήτησης μετά το τέλος της ταινίας: Ανδρέας Ταρνανάς, Γιάννης Καραμπίτσος.
Θα προηγηθεί στις 16.00 το πρώτο ανοιχτό μάθημα-παρουσίαση του Εργαστηρίου Σκηνοθεσίας 2013. 
Σε δήλωση του ο Γκοντάρ επισημαίνει πως το «Αυτήν» του τίτλου αναφέρεται στο Παρίσι, μια πόρνη που τόσο λίγα πράγματα ξέρουμε γι αυτήν.
Η εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος επανέρχεται ξανά στο Δυο ή τρία πράγματα που ξέρω γι αυτήν (Deux ou trois choses que je sais b’ elle, 1966). Αφορμή της ένα άρθρο εφημερίδας που αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες λαϊκές πολυκατοικίες, από εκείνες που φύτρωσαν τα τελευταία χρόνια στα διάφορα παρισινά προάστεια, υπάρχουν «νοικοκυρές» που συμπληρώνουν τα έσοδα τους με τον αγοραίο έρωτα. Ο. Γκοντάρ στο στοιχείο του, προκειμένου να ξαναθέσει το θέμα της εκπόρνευσης, γνωστό από το Ζούσε τη ζωή της, από την Περιφρόνηση, μα και έμμεσα από όλες τις ταινίες του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου