πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

10 συμβουλές της Google για ασφαλέστερη πλοήγηση στο Internet


Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) που γίνεται κάθε χρόνο στις 5 Φεβρουαρίου, η Google αναβάθμισε την ιστοσελίδα της ‘Good to Know’ προσφέροντας 10 χρήσιμες συμβουλές για να προφυλασσόμαστε ενάντια σε τυχόν διαδικτυακές απειλές:
1.Για κάθε σημαντικό λογαριασμό σου φρόντιζε να χρησιμοποιείς πάντα μεγάλους και μοναδικούς κωδικούς, αποτελούμενους από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα.
2.Μην αποστέλλεις τους κωδικούς σου με email και μην τους μοιράζεσαι με τρίτους.
3.Θέτε password recovery options και κράτα τα ενημερωμένα.
4.Απόφυγε οτιδήποτε ύποπτο. Μην απαντάς σε περίεργα emails και μηνύματα και μη συμπληρώνεις τα στοιχεία σου (προσωπικές πληροφορίες, αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς κ.ο.κ.) σε όλες τις ιστοσελίδες που σου το ζητούν.
5.Να αναφέρεις το παράνομο και καταχρηστικό περιεχόμενο που συναντάς.
6.Έλεγχε συχνά τις ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας σου και καθόρισε πώς και με ποιους θέλεις να μοιράζεσαι το περιεχόμενο σου
7.Λάμβανε υπόψιν τη διαδικτυακή σου εικόνα, σκεπτόμενος πάντα καλά πριν από τη δημοσίευση ντροπιαστικού ή ακατάλληλου περιεχομένου.
8.Φρόντιζε να διατηρείς το λειτουργικό σύστημα και τον browser σου ενημερωμένα. Κατά την εγκατάσταση, εξασφάλιζε πάντοτε ότι οι πηγές σου είναι αξιόπιστες.
9.Πρόσεχε πού κάνεις sign in. Αν η διεύθυνση σου ξεκινά από https://, τα δεδομένα σου προστατεύονται καλύτερα.
10.Κλείδωνε πάντα την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone σου μετά τη χρήση ή επίλεξε να κλειδώνει αυτόματα.

πηγη :endiaferonta.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου