πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

GRAFITI :Οι τοίχοι έχουν φωνή. Συνέντευξη με τον Skitsofrenis..
Ο Skitsofrenis, κατά κόσμον Κώστας Λούζης, παίρνει σκηνές από την πραγματικότητα και τις αναπαριστά με τα σπρέι του πάνω σε τοίχους, στην Καλαμάτα και αλλού. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι δοσμένος στην τέχνη του δρόμου. Μια τέχνη που είναι βαθιά παρεξηγημένη και ενίοτε διωκώμενη, αλλά και ειλικρινής, δυνατή και αυθεντική. Και λαϊκή, έστω με έναν τρόπο δυτικόφερνο. Η κουβέντα μαζί του, μου έφερε στο μυαλό μια φράση που είχα βρει κάποτε γραμμένη στο θρανίο μου: «Αν δεν μπορείς να γκρεμίσεις τον τοίχο, ζωγράφισέ τον».
Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με το graffiti;
H ενασχόληση μου με την τέχνη του δρόμου ξεκίνησε τυχαία το φθινόπωρο του 2008 όταν κλήθηκα να ζωγραφίσω ενα τσιμεντένιο υποστήριγμα στίς παρυφές του Tαϋγέτου με θέμα την κοινωνική και οικολογική ευαισθησία. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με το σπρέι και μόλις τελείωσε το project αυτό, έμεινα με το ΄μικρόβιο' του γκραφίτι να με κατατρώει.
Τα τελευταία χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα. Πώς έχει επηρεάσει η κρίση τον δικό σου τρόπο έκφρασης και τη θεματολογία σου;
Μπορεί να ακουστεί ειρωνικό, αλλά θα έλεγα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου