πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Αθώος, αλλά σκληρά τιμωρημένος, ο Αντ.Τσιπρόπουλος και το #blogme

Τον Οκτώβριο του 2006 ο υπεύθυνος του δικτυακού τόπου blogme.gr, Αντώνης Τσιπρόπουλος, συνελήφθη έπειτα από καταγγελία ότι παρέπεμπε σε blog που περιείχε «δυσφημιστικό» υλικό εναντίον γνωστού από την τηλεόραση προσώπου. Παρά το γεγονός ότι, το blogme.gr λειτουργούσε ως μηχανή που συγκέντρωνε αναρτήσεις ελληνικών ιστολογίων (aggregator), η παραπομπή στην «δυσφημιστική ανάρτηση» θεωρήθηκε ποινικά κολάσιμη πράξη. Η αντίδραση από την κοινότητα των blogger ήταν έντονη: «η απόπειρα ποινικοποίησης του απλού υπερ-συνδέσμου (link), μας εκθέτει στην παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα», έλεγαν πολλοί.

Το χαρακτηρισμένο ως «δυσφημιστικό» υλικό εμφανιζόταν στο blog FunEL και σχολίαζε γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο (τον κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο). Η φιλοξενία του FunEL γινόταν σε διακομιστές στις ΗΠΑ, και έτσι ερμηνεύεται το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία στράφηκε εναντίον του υπευθύνου του blogme.gr, κ.Τσιπρόπουλου. Οι σκληροί του δίσκοι κατασχέθηκαν, το blogme.gr έκλεισε (και παραμένει εκτός λειτουργίας), ο κ. Τσιπρόπουλος πέρασεΚΛΙΚ ΕΔΩ
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231231903

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου