πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου ...
Η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης
σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου (εργαστήρι υποτιτλισμού),
την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες,
παρουσιάζει τις βραβευμένες διαχρονικές, αλλά και επίκαιρες λόγω θεματολογίας, ταινίες: 

Οι προβολές γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντιστάσεως 61) 

Είσοδος ελεύθερη
Τετάρτη 6/2, 8 μ.μ. “Yella”
Γερμανία, 2007 (89') σε σκηνοθεσία Christian Petzold. Η ταινία τιμήθηκε με πέντε βραβεία ενώ προτάθηκε για άλλα έξι.
Η Γέλλα, αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της. ∆ιαλύει το γάμο της με τον καταπιεστικό και βίαιο σύζυγό της, Μπεν, αποχαιρετά τον πατέρα της και κατευθύνεται προς το σιδηροδρομικό σταθμό. Στην εξώπορτα υποχωρεί στην πίεση του Μπεν να την μεταφέρει στο σταθμό. Ο απελπισμένος άντρας εκλιπαρεί την αγάπη της και της δηλώνει πως ο χωρισμός θα σημάνει για αυτόν τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού του ονείρου. Σε μια στιγμή έκρηξης γκρεμίζει τις προστατευτικές μπάρες μιας γέφυρας και ρίχνει το αυτοκίνητό του σε έναν ποταμό ... ο οποίος παραπέμπει στο σύνορο των δύο κόσμων...

Τετάρτη 13/2, 8 μ.μ. “Κωπηλατώντας στον Άνεμο”
Ισπανία - Κινηματογράφος και Λογοτεχνία - 1988, (90’) σε σκηνοθεσία Gonzálo Suárez, 6 βραβεία Γκόγια και άλλες διακρίσεις...
Οι συγγραφείς Λόρδος Μπάιρον, Μαίρη Σέλλεϋκαι Πέρσυ Μπ. Σέλλεϋ, μαζί με τον ∆ρα Πολυντόρι, αποφασίζουν να γράψουν μια ιστορία τρόμου.Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόσκλησης, η Μαίρη Σέλλεϋ γράφει τον Φρανκενστάιν, ένα φανταστικό ήρωα που αντικατοπτρίζει τις δικές της ανησυχίες.

Τετάρτη 20/2, 8 μ.μ. “Μαύρο Ψωμί”
Ισπανικός Εμφύλιος, 2010 (108 ) σε σκηνοθεσία Agustν de Villaronga, 9 βραβεία Γκόγια και άλλες διακρίσεις...
Μετά τον ισπανικό εμφύλιο ο Αντρέου, ένα μικρό παιδί από την Καταλονία, βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός άνδρα και του γιου του. Οι Αρχές θεωρούν αυτουργό τον πατέρα του μικρού και ο Αντρεόυ, για να τον βοηθήσει, προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι είναι οι
πραγματικοί ένοχοι. Σε αυτή την αναζήτηση, η παιδική του συνείδηση έρχεται αντιμέτωπη με έναν κόσμο ενήλικο γεμάτο ψέματα.

Τετάρτη 27/2, 8 μ.μ. “Μεφίστο”
Ουγγαρία-Γερμανία Μεσοπολέμου- 1981 (144’) σε σκηνοθεσία Istvan Szabo. Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και άλλες διακρίσεις... Η ιστορία ενός φιλόδοξου κωμικού που για την τέχνη του είναι έτοιμος να θυσιάσει και να κάνει τα πάντα, ακόμη και να δεχτεί τους όρους των Ναζί στη διάρκεια του γερμανικού φασισμού.

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Πετρούπολις:

Διεύθυνση:
 Πετρουπόλεως 168, τηλ. 2105012391

Πώς έρχεστε: Λεωφορεία: 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (στάση "Καψή")

Επικοινωνία
:
e-mail: cinelesxidp@gmail.com
τηλ. 2132024475(πρωινές ώρες)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου