πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Μάθε τέχνη κι άστηνε - Φεστιβάλ του φοιτητικού περιοδικού 'Το Καλειδοσκόπιο'
Θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, ζωγραφική, φωτογραφία, κινηματογράφος / Εναλλακτική πρόταση κοινωνικής δραστηριοποίησης

Το metamatic:taf φιλοξενεί με χαρά το τριήμερο φεστιβάλ του φοιτητικού περιοδικού «Το Καλειδοσκόπιο» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου 2013. 
«Εμείς στο Καλειδοσκόπιο μάθαμε τέχνη και την αφήσαμε στις σελίδες του περιοδικού, σε θέατρα κι εκθέσεις, στους δρόμους της πόλης και για λίγες μέρες στους χώρους τουmetamatic:taf».Το Καλειδοσκόπιο, το πρώτο free press περιοδικό της Αθήνας, προβάλλει μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής δραστηριοποίησης. Με κεντρικό  πρόταγμα τον επαναπροσδιορισμό του όρου «Άνθρωπος», αναζητά την κοινή έμπνευση, την κοινή χάραξη πορείας διαμέσου του πολιτισμού, του λόγου, της υγιούς συλλογικότητας και της συνεργασίας. 
Για το λόγο αυτό η έκδοση του πρώτου τεύχους για το 2013 συνοδεύεται από μια γιορτή πολιτισμού: νέοι καλλιτέχνες και ερμηνευτές, νέες δημιουργίες, εμπνεύσεις και ιδέες, εκφράζονται σε ένα μίνι φεστιβάλ που καλύπτει ολόκληρο το εύρος των δραστηριοτήτων του περιοδικού με θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, ζωγραφική, φωτογραφία και κινηματογράφο. Όλα τα έργα που θα παρουσιαστούν πηγάζουν από το προσωπικό μεράκι του κάθε συμμετέχοντος ανεξάρτητα από τους όποιους περιορισμούς θέτει η εμπορική διάσταση της τέχνης. Αντίθετα, η καλλιτεχνική δραστηριότητα που εκδηλώνεται μέσω του φεστιβάλ απλώνεται στο άπειρο του αυθεντικού, του δημιουργικού και του εμπνευσμένου τρόπου έκφρασης.
Το φεστιβαλ περιλαμβάνει:
έκθεση φωτογραφίας υπό τη θεματική «Εναλλακτικές πραγματικότητες»/ έκθεση ζωγραφικής / ανταλλακτική βιβλιοθήκη / προβολές ταινιών μικρού μήκους νέων σκηνοθετών, σπουδαστών και φοιτητών / αφήγηση κλασικών παραμυθιών από μέλη του περιοδικού / θεατρική παράσταση - συρραφή επιλεγμένων έργων Θεάτρου του παραλόγου που θα ερμηνεύσουν νέοι ηθοποιοί και φοιτητές / συναυλία από ανεξάρτητη νεανική μπάντα σε ρυθμούς ανανέωσης και προοπτικής.
'Ανοιχτό Κάλεσμα'- Για τις εικαστικές εκθέσεις (φωτογραφία, ζωγραφική) και για τις προβολές ταινιών μικρού μήκους, το «Καλειδοσκόπιο» διοργανώνει Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου