πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ "CLAUDE DEBUSSY: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ"
Κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2012, όσοι βρεθούν στη Βιβλιοθήκη θα έχουν την ευκαιρία να δουν την φωτογραφική έκθεση που επιμελήθηκε το Centre Documentation Claude Debussy, και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού.

Με την ευκαιρία των 150 χρόνων από τη γέννηση του Claude Debussy η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» σε συνεργασία με το Centre de Documentation Claude Debussy του Παρισιού, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μια έκθεση για το γάλλο συνθέτη,

Τα εκθέματα προέρχονται από το Centre de Documentation Claude Debussy του Παρισιού και είναι 70 ως επί το πλείστον ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν πορτραίτα και καθημερινές στιγμές του συνθέτη, χειρόγραφα με κύρια έργα του, εξώφυλλα πρώτων εκδόσεων, φίλους και συγγενικά πρόσωπα και σκηνικά από παραστάσεις έργων του.

Η φωτογραφική έκθεση έχει εμπλουτιστεί με πρότυπα εκθέματα από το σπάνιο υλικό της συλλογής της Βιβλιοθήκης όπως παρτιτούρες, βιβλία και αφίσες. Μια μεγάλη οθόνη συνδεδεμένη με το διαδίκτυο προσφέρει την δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει επιλεγμένα βίντεο με μεγάλους ερμηνευτές της μουσικής του Debussy όπως οι Arturo Benedetti Michelangeli, Walter Gieseking, Claudio Abbado, κ.ά. Τέλος, στους υπολογιστές του φουαγιέ της Βιβλιοθήκης ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει DVD της όπερας Pelléas and Mélisande (διεύθυνση John Elliot Gardiner και σκηνοθεσία Pierre Strosser, Lyon Opera, διάρκεια 147‘)

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διαθέτει στη συλλογή της και προσφέρει στο κοινό πλούσιο υλικό για τα έργα και την ζωή του συνθέτη όπως βιογραφίες, επιστολές, παρτιτούρες και οπτικοακουστικό υλικό.

Επιμέλεια έκθεσης: Στεφανία Μεράκου, Gabriella Spanò

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282778
Δευτέρα: 10:00 με 16:45
Τρίτη: 10:00 με 16:45
Τετάρτη: 10:00 με 20:00
Πέμπτη: 10:00 με 16:45
Παρασκευή: 10:00 με 16:45


08 Οκτωβρίου 2012 ... 30 Νοεμβρίου 2012Είσοδος ελεύθερη.home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου