πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Τσάρλυ ΤσάπλινΑφιέρωμα στον Τσάρλυ Τσάπλιν, με μια σειρά εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της εποχής του Μεσοπολέμου, έκθεση φωτογραφιών και live μουσικοί αυτοσχεδιασμοί) μέσα από τις οποίες θα ξαναζήσουμε τη γοητεία του αναιδή, ξύπνιου, ευαίσθητου και πάντα θλιμμένου τύπου, του αλητάκου… Του θρυλικού Σαρλώ!
Στον σπουδαίο Άγγλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Τσάρλυ Τσάπλιν είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος στο Black Duck (Χρήστου Λαδά 9α).
Από τις 12 έως τις 27 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα ξαναζήσουμε τη γοητεία του αναιδή, ξύπνιου, ευαίσθητου και πάντα θλιμμένου τύπου, του αλητάκου… Του θρυλικού Σαρλώ!
Το αφιέρωμα, στον πρωτοπόρο πρωταγωνιστή, αλλά και σεναριογράφο, σκηνοθέτη και συνθέτη, περιλαμβάνει έκθεση ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένων από την εποχή εκείνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί του πολυχώρου, αλλά και καθημερινέςπροβολές ταινιών του, από μία νέα συλλεκτική 10πλή κασετίνα – έκδοση, που κυκλοφόρησε ο «Εναλλακτικός Κύκλος» και περιέχει 36 από τις ωραιότερες στιγμές του Τσάρλι Τσάπλιν σε 10 DVD: ο Σαρλώ ως μεθύστακας ή ονειροπόλος ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, με το αθώο βλέμμα του, το άτσαλο παιχνίδι με το μπαστούνι του, και την αφέλεια του. (Οι ταινίες κυκλοφορούν σε πολυτελή κασετίνα με δυνατότητα επιλογής ελληνικών η αγγλικών υπότιτλων).

Συγκεκριμένα: το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
Προβολή ταινιών του Τσάρλυ Τσάπλιν, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, στο χώρο του bar του Black Duck.
Έκθεση ρούχων και αξεσουάρ της περιόδου του Μεσοπολέμου στο χώρο της γκαλερί του Black Duck. Συμμετέχουν με καπέλα, ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ εποχής οι Κατερίνα Καρούσσου και Despotnia “Jewel Art”.
Έκθεση φωτογραφιών του Τσάρλυ Τσάπλιν στους χώρους του Black Duck.
Live μουσική “interactive”, με αυτοσχεδιασμoύς από διακεκριμένους μουσικούς solo, duetο και trio που θα παίζουν παράλληλα με τις ταινίες.
Ανάμεσά τους οι: Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυριμκιρίδης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Κώστας Βόμβολος, Κώστας Γιαβής, κ.άΜουσικά αφιερώματα από DJs που αναφέρονται στην εποχή του πρωτοπόρου πρωταγωνιστή (Scot Joplin, Duke Ellington, Glen Miller, Dixieland period, Art Tatum αλλά και συνθέσεις του ίδιου του Τσάπλιν) που θα συνοδεύουν τις ταινίες.
Οι ταινίες που θα προβληθούν και περιλαμβάνονται στη 10πλή κασετίνα, είναι οι εξής:
*Το Παγοδρόμιο/Ο Σωσίας/Δίπλα Στη Θάλασσα/Ο Βοηθός
*Μια Το Πρωί/Το Ενεχυροδανειστήριο/Μια Καινούργια Δουλειά
*Βράδια Διασκέδασης/Στο Ιπποδρόμιο Της Βενετίας/Αδίστακτη Αγάπη/ Χαμός Στα Γυρίσματα/Πίσω από Την Οθόνη
*Ταγκό-Μπερδέματα/Η Γυναίκα/Πως Να Μαγνητίζεις Μια Γυναίκα/ Μια Βραδιά Στη Παράσταση
*Δουλειά/Στο Πάρκο/Ο Νοσοκόμος/Τριπλά και Διπλά
*Ο Αλήτης/Αστυνομία/Παντρειά Με Το Ζόρι
*Ο Εγκληματίας/Ο Κόμης/Το Αντίδοτο
*Ο Πυροσβέστης/Ο Περιπετειώδης/Ο Βιολιστής
*Ο Μετανάστης/Ο Εύκολος Δρόμος/Νοκ-άουτ
*Ο Πρωταθλητής/Το Ντους/Η Τράπεζα/Καυτή Κούρσα **Με την ευγενική χορηγία του ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου