πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει η διάθεση του USB 3.0
Η NEC Japan ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου της USB 3.0 controller που έχει τη μορφή μια κάρτας PCI-Express. Η κάρτα της NEC περιλαμβάνει δύο θύρες USB 3.0, οι οποίες είναι backwards compatible με τα πρότυπα USB 1.1 και USB 2.0. Αναμένεται να διατεθεί στη λιανική πώληση των επόμενο μήνα, με τιμή γύρω στα 11 ευρώ. Οι drivers θα διατίθενται χωρίς επιπλέον χρέωση.
Η ταχύτητα του νέου USB 3.0 αγγίζει τα 5Gbps, γεγονός που το καθιστά πολύ γρηγορότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις, οι οποίες είχαν μέγιστη ταχύτητα 480Mbps. Ενδεικτικά, η μεταφορά 25GB με το νέο πρότυπο απαιτεί κάτι παραπάνω από ένα λεπτό (70 δευτερόλεπτα) τη στιγμή που η σύνδεση με USB 2.0 χρειάζεται περίπου 14 λεπτά.
Οι συσκευές με USB 3.0 αναμένεται να επικρατήσουν στη mainstream αγορά από την επόμενη χρονιά.
Συμβατότητα με λειτουργικά συστήματα
Τα Windows Vista, Windows 7 και Linux υποστηρίζουν ήδη USB 3.0. To MAC OS X αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τη συμβατότητά του με USB 3.0. Τέλος, δεν αναμένεται κάποιο update για τα Windows XP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου