πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ FACEBOOK ...ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.....Πριν από λίγο, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα μουσική λειτουργία του κοινωνικού δικτύου του, που έρχεται να κάνει την όλη εμπειρία πολύ πιο διασκεδαστική!
Χάρη στη νέα ανανεωμένη πλατφόρμα Open Graph του Facebook, οι χρήστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ακούν την αγαπημένη τους μουσική, ενώ οι developers θα μπορούν να επεκτείνουν το εύρος των εφαρμογών τους. Διπλό το όφελος λοιπόν!
Πρακτικά, στο εξής θα μπορείς να ακούς τη μουσική σου και να τη δημοσιεύεις στο Facebook. Έτσι, οι φίλοι σου θα μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τι τραγούδι ακούς μέσω του νέου συστήματος real-time ειδοποιήσεων Ticker (έτσι ώστε να μη γίνεσαι ενοχλητικός) και να επιλέγουν να ακούσουν το ίδιο. Με ένα απλό κλικ πάνω στο τραγούδι, φορτώνεται στη μουσική υπηρεσία που χρησιμοποιείς, η οποία εμφανίζεται στη θέση που βρίσκεται το σημερινό chat.
Για τη νέα μουσική λειτουργία, η Facebook προχώρησε σε συνεργασία με τη Spotify, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ακούγονταν εδώ και καιρό. Ωστόσο, η τελευταία δε θα είναι ο μοναδικός συνεργάτης, μιας και η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες χώρες (μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η χώρα μας).
Σύντομα, μάλιστα, η Facebook σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία της σε ταινίες, σειρές και παιχνίδια. Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο για ενδεχόμενες συνεργασίες είναι τα εξής: Spotify, MOG, Rdio, Rhapsody, Turntable, VEVO, Slacker, Songza, TuneIn, iheartradio, Deezer, Earbits, Jelli και mix cloud για μουσική και Hulu, Netflix, Blockbuster, Imdb, Dailymotion και Flixter για video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου