πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

Γραφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΑΠΑΚΟΣ

Με το που τέλειωσε τις σπουδές της, έγραψε το θεατρικό έργο «Ο,τι κι αν κάνεις μια μέρα θα πεθάνεις». Ενα χρόνο μετά, η παράσταση ανέβηκε, η Πελαγία Μπότση το σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και ξαφνιάζεται με τις ωραίες ανατροπές που της επιφυλάσσει η ζωή.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η Πελαγία Μπότση έγραψε το πρώτο της θεατρικό με τίτλο «Ο,τι κι αν κάνεις μια μέρα θα πεθάνεις». Πρόκειται για ένα κείμενο που αναφέρεται στην αδιάφορη ζωή μας, τις επιφανειακές σχέσεις, τη ματαιότητα, τον καλοκρυμμένο ρατσισμό, την κατάθλιψη που περιμένει πίσω από χορούς και πανηγύρια. «Ξεκίνησα να γράφω, γιατί νόμιζα πως ήταν ο μόνος τρόπος να διαχειριστώ το πένθος. Εκανα λάθος σε αυτό το ξόρκι, αλλά τα κείμενα πλέον υπάρχουν. Αυτό το πρώτο έργο, που ανεβαίνει στη σκηνή τώρα, το έγραψα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης στους φίλους μου, ζώντες και μη». Τη ρωτάω πώς κατέληξε σε αυτόν το μάλλον απαισιόδοξο τίτλο. «Ο τίτλος ήρθε ξημερώματα από τα βλέμματα των περαστικών, ενώ περπατούσα από τα Πατήσια για την Ομόνοια, ντυμένη σαν την Γκρέτα Γκάρμπο. Τότε σκέφτηκα πως ‘ό,τι κι αν κάνεις, μια μέρα θα πεθάνεις’ και ότι αυτές οι λέξεις εκφράζουν όλα όσα πραγματεύεται το συγκεκριμένο έργο».
Στο συγκεκριμένο έργο δεν έχει αναλάβει μόνο το ρόλο της συγγραφής. Παράλληλα παίζει και το σκηνοθετεί. «Για μένα όλα είναι τώρα. Δεν ξέρω αν θα ζω αύριο. Ετσι δίνω όλη την ψυχή μου και τις δυνάμεις μου σε αυτό που κάνω. Ανέλαβα πολλά, αρχικά για οικονομικούς λόγους, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε προσωπική αποκάλυψη και τύχη. Δεν ήμουν μόνη όμως σε αυτό. Είχα στο πλευρό μου καλούς συμπαραστάτες και άψογους συνεργάτες. Πάντως, είναι μια μικρή χαρά στη ζωή μου το ανέβασμα αυτού του έργου. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα ανέβαινε, αλλά η ζωή κρύβει γλυκές εκπλήξεις που σε κάνουν να ξυπνάς το πρωί».
Η Πελαγία πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 27 της. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης» το 2010, ενώ πρώτα σπούδασε Logistics στη Θεσσαλονίκη. Πριν ρωτήσω οτιδήποτε, ξεκαθαρίζει ότι με τα Logistics δεν θέλει να ασχοληθεί με τίποτα. Τη ρωτάω πού μένει. «Αυτή την περίοδο δεν έχω μόνιμη βάση. Συνήθως αποφασίζω το απόγευμα που θα μείνω το βράδυ. Μένω στην Κυψέλη, στην Ελευσίνα και στη Θεσσαλονίκη», απαντάει γελώντας. Η συζήτησή μας εξελίχθηκε σε μια κουβέντα γύρω από την πόλη. «Είμαι ερωτευμένη με την Αθήνα», λέει η Πελαγία. «Με τις μεγάλες της εμπνεύσεις και τα ατροφικά δεντράκια της. Με το μεθυσμένο κόσμο της τη νύχτα που ερωτοτροπεί στα στενά της Πλάκας και τον ίδιο κόσμο την ημέρα που τρέχει να προλάβει το λεωφορείο με το κινητό στο χέρι».

INFO«Ο,τι κι αν κάνεις μια μέρα θα πεθάνεις» Δεύτερα και Τρίτη στις 9:00 μμ.
Μέχρι τις 7 Ιουνίου
Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι).

Κείμενο-σκηνοθεσία: Πελαγία Μπότση
Παίζουν: Λεύτερης Βλάχος, Πάνος Μπόρας, Πελαγία Μπότση, Δημήτρης Τσολά

Πηγη: κλικ στο τιτλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου