πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ .... ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ..!!!


Αναδημοσιεύουμε μια σπανια πρωτοβουλια.:

Η μόνη ελληνική ιστοσελίδα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.
Μια ομάδα φίλων απο Θεσσαλονίκη με συνεργασία την ομάδα του xariseto.gr (σε προσφορά του hosting και webdesigner) οπού εδω και 2 χρόνια  χάραξε την ιδέα της επαναχρησιμοποίησης  , και κατάφερε να επαναχρησιμοποιηθουν πάνω από 12000 είδη που διαφορετικά θα πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων, είπαμε να κάνουμε την δικιά μας ενημερωτική ιστοσελίδα της επαναχρησιμοποιησεις, εδω σε εμάς δεν θα βρείτε διάφορες ιδέες καθως και με συνεργασία του xariseto.gr διάφορες αγγελίες προσφοράς και ζητησεις . Εδώ θα γράφουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε διάφορα αντικείμενα που έχουν σπάσει ή είναι απλώς ξεπερασμένα. Πράγματα από το χόμπι ή σπορ μας, τυχαία κομμάτια της τεχνολογίας, έπιπλα, ενδύματα κ.τ.λ. που έχουμε στο σπίτι μας, το γραφείο και τον κήπο καθώς και χρήσιμες ιστοσελίδες του είδους.
Στόχος μας είναι να προσθέτετε ένα νέο στοιχείο κάθε μέρα, εάν έχετε οποιεσδήποτε ιδέες για τα παλιά ή φθαρμένα αντικείμενα, σας προτείνουμε να κάνετε ένα άρθρο. Ελάτε να γράψουμε όλοι από μια ιδέα και να συγκεντρώσουμε όλες τις προτάσεις για την επαναχρησιμοποίηση των πραγμάτων, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καταστήσει ευκολότερη και οικονομικότερη ζωή.
Το site έχει κατασκευασθεί εξ’ ολοκλήρου και φιλοξενείται χρησιμοποιώντας ελεύθερο και ανοικτού λογισμικό. Οι εικόνες που παίρνουμε για το site είναι διαθέσιμες για χρήση στο πλαίσιο του Creative Commons (Attribution) License. (Δείτε το FAQ για περισσότερες λεπτομέρειες).
Το site χρειάζεται την εθελοντική σας συνεισφορά για να αναπτυχθεί. Αν βρήκατε κάποιο άρθρο που σας ενδιαφέρει αλλά είναι ανεπαρκές, συμπληρώστε το. Αν γνωρίζετε καλά κάποιο θέμα, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο άρθρο από την αρχή.
Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες  και … καλό γράψιμο!
Free-cycle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου