πηγή :maga.gr

Η παρουσία των ιστολογίων στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί μια μορφή διαδικτυακής δημοσιογραφίας που υλοποιεί την έννοια της δημοσιογραφίας των πολιτών και συμβάλλει ουσιαστικά στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας επικοινωνίας.

Οι φορείς της δεν είναι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ αλλά χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την τέταρτη εξουσία.
πηγή :maga.gr

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΗΠΟ.....

Άνοιξε τις πύλες του το Προεδρικό Μέγαρο με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.Από σήμερα και κάθε Κυριακή (εκτός από τις αργίες), ο κήπος του Μεγάρου θα είναι ανοικτός για το κοινό από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα γίνεται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄, θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, η ροή θα είναι ελεγχόμενη και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Στα μέσα του 19ου αιώνα τον χώρο του κήπου καταλάμβανε ο λαχανόκηπος των βασιλικών ανακτόρων (σημερινή Βουλή), αφού το έδαφος ήταν πολύ εύφορο. Σήμερα ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου αποτελεί μία αληθινή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων αλλά και σπάνια φυτά και δένδρα που ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής.
Εντυπωσιακός είναι ο μακρύς διάδρομος με τα ψηλά κυπαρρίσια, που καταλήγει στο κιόσκι. Περιμετρικά του κήπου ψηλές δενδροστοιχίες ''απομονώνουν'' τον κήπο από την κίνηση και το θόρυβο της πόλης. Σε διάφορα σημεία φιλοξενούνται μοναδικά έργα γλυπτικής των Γιώργου Ζογγλόπουλου, Γιάννη Παππά, Θεόδωρου Παπαγιάννη και Κώστα Βαρώτσου, που έχουν επιλεγεί από τον Πρόεδρο της Πινακοθήκης, Παναγιώτη Τέτση.
Είναι η πρώτη φορά από τότε που άρχισε η κατασκευή του Προεδρικού Μεγάρου από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ στις αρχές του 19ου αιώνα , που επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Μέχρι τώρα το ''προνόμιο'' να επισκέπτονται τον Προεδρικό Κήπο είχαν οι προσκεκλημένοι της δεξίωσης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου.
Από σήμερα την ευκαιρία να απολαύσουν έναν κυριακάτικο περίπατο στον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας, που η έκτασή του ξεπερνά τα 25 στρέμματα, έχουν όλοι οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας.
Από το πρωί η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Η βόλτα στον κήπο είναι απολαυστική και σου αφήνει ένα υπέροχο συναίσθημα ηρεμίας, δήλωσαν όσοι επέλεξαν να επισκεπτούν το Προεδρικό Μέγαρο από την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε τις πύλες του.
Πηγή :cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου